Dentalni turizam – novi trendovi u stomatologiji

Dentalni turizam – novi trendovi u stomatologiji

Dentalni turizam je poseban sector turizma poznatog kao medicinski turizam. On obuhvata osobe koje traže usluge stomatologa van svojih lokalnih zdravstvenih sistema. Takođe takav boravak moze biti praćen i drugim tradicionalnim aktivnostima. Dentalni turizam pokazuje trend brzog rasta širom sveta. Ovo ne iznenađuje jer tehnički i tehnološki napredak alitetuse brzo širi i to omogućuje stručnjacima u nerazvijenim zemljama da pružaju stomatološke usluge zainteresovanim pacijentima uz značajnu uštedu u poređenju sa cenom koštanja istih u razvijenom svetu.

Najčešći razlog za korišćene naših stomatoloških usluga je razlika u ceni datih usluga u inostranstvu i Srbiji. Razlog za niže cene kod nas nije u kvailitetu, gde možemo sa velikim stepenom sigurnosti, a na osnovu zavidnog broja inostranih pacijenata,  da tvrdimo da su naše usluge i naši stomatološki radovi u rangu inostranih. Razlog za niže cene su znatno niži fiskalni troškovi, niži troškovi rada, nominalno manja zahvatanja vlade, niže cene školovanja i usavršavanja i niži troškovi osiguranja.

Naša ordinacija već 10 godina ima tu privilegiju da pružamo usluge građanima Italije, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Švedske, Norveške, Danske, Velike britanije, Španije, Brazila, Urugvaja, Libana, SAD, Kanade, Kine Koreje, Australije, Grčke, Rusije i verovatno smo neku zemlju izostavili. Imamo više od 200 kartona stranih državljana koji su nam ukazali poverenje i zadovoljni se vratili svojim kućama.

Za naše pacijente organizujemo prihvat ako dolaze avionom, smeštaj u vrlo konfornim stanovima ili hotelima po vrlo pristupačnim cenama. Za naše pacijente možemo da organizujemo i druge medicinske i nemedicinske usluge kao masera, pedikira manikira, kozmetičara… Sve vreme njihovog boravka smo im na usluzi. Za pacijente sa drugih kontinenata smo već organizovali u pauzama stomatoloških prostupaka putovanja u druge evropske zemlje, tako da svoj boravak u Evropi iskoriste na najbolji moguci nacin.

Dr Mirjana Kandić
dentalcareserbia@gmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.